118

En sak jag verkligen har blivit lyckligt lottad med är att jag bor så nära en storstad. 30 minuter bort finns Atlanta som inte bara är den största staden i Georiga, utan även en av de största i hela USA. Atlanta är en väldigt trevlig stad och har så mycket att erbjuda! Igår var alla i familjen lediga, så vi passade på att göra lite sightseeing. 
 
Först besökte vi The Capitol där the Governor över Georgia har sitt kontor (Vi fick tillochmed träffa honom!). Har läst en del om honom i U.S History så både jag och mina värdsyskon blev lite starstrucked haha.
 
Sedan åkte vi vidare till IKEA, kändes verkligen som hemma! Blev såklart Swedish Meatballs oss alla och även lite shopping av sill, gravad lax, julmust, glögg och så vidare på the Swedish foodmarket. Ingen i familjen hade varit på IKEA innan, men de blev lika förälskade i det som jag hade hoppats på! 

116

Så var det helt plötsligt slutet av November vilket innebär Thanksgiving break.
I fredags var jag på bio och såg Mockingjay (Hungergames), SE DEN, tyckte dock de två första filmerna var bättre. I lördags hade vi gäster och vi bjöd på lasagne <3 (se ovan). Efter det var jag på Ricardo's 18 års fest! 
 

Jag och Federica i fredags // Äntligen kom det ett kort med världens bästa släkt samlad // Det är julpyntat precis ÖVERALLT och jag ÄLSKAR det! Längtar så mycket tills julen! 
Idag var det tornado igen. Mitt uppe i mitt Skype samtal med Melina kommer min värdsyster upp och säger att jag måste lägga på och sätta mig i garderoben aka. bunkern i mina värdföräldrars sovrum. Ingen electricitet på 4 timmar. Asså sjukt coolt. // Och Montana gjorde nog de finaste lockarna jag haft. 

111

Q&A: Kommer du inte sakna att bo med din värdbror från Finland?
Jo det är klart jag saknar det, vi fick ju som sagt en väldigt bra vänskap och syskonrelation. Men vi går fortfarande på samma skola, har två lektioner tillsammans och ses på lunchen. Försöker även hänga med honom och träna som mycket som möjligt, så vi ses fortfarande och pratas vid ofta. 

En sak som är väldigt intressant med skolan här i USA är att det allting händer någonting.
 
Under de drygt 4 månader jag har gått på High School har jag fått vara med om; ett tiotal brandövningar, en inryckning av polis och ambulans efter att något försökt ta självmord, flertal slagsmål och idag brann det på riktigt i skolan! Vi fick stå ute i kylan i en dryg timme innan vi blev insläppta till den flygeln på skolan som var "safe". Tog väll en timme till innan skolledningen insåg att det inte var speciellt smart = vi fick alla åka hem. Lite spänning i vardagen! 
 
På tal om kylan.. Idag stod termometern på -3 grader. HELT SJUKT JAG VET. Speciellt med tanke på att så sent som igår var det +10 och i helgen ska det gå tillbaka till 18-20 igen. Vädret här går verkligen inte att lita på, det kan vara så enormt stora skillnader från dag till dag.